Motor wissel Skoda Fabia

Helaas ging bij deze Skoda Fabia 1.2 Greenline de motor niet meer verder.
We hebben voor de klant een goed blok gevonden voor een goede prijs en niet te veel km’s.

Iveco Daily Agile automaat storing 117 118

Storing in de Iveco Daily automatische versnellingsbak

De klant had als klacht dat de automaat na enige km’s in de storing schiet.
Pas na enige tijd wachten wilde de automaat weer tijdelijk schakelen.

Uitlezen van de computer gaf o.a. foutcode DTC 117 en 118

Dit probleem is na diagnose en herstel weer verholpen.

Lancia Musa

Deze Lancia Musa heeft diverse foutcodes en last van een uitvallende stuurbekrachtiging.

P0500 U1706 B1042 C1003

Na diagnose en vervanging van onderdelen rijdt en stuurt de auto weer als nieuw.

Airco diagnose / lektest

Wanneer u merkt dat de airconditioning in uw auto niet meer goed koelt of niet meer functioneert kan dit verschillende oorzaken hebben. Er kan een mechanische fout zitten in het aircosysteem. Maar het kan ook zijn dat er weinig tot geen koelmiddel meer in uw systeem zit.  Dit is het gevolg van een lekkage.

Krukassensor Golf 4 1.6 defect?

Deze Golf 4 kreeg onderweg steeds vaker last van een storing waarbij de motor in noodloop ging.  Het uitlezen van de computer leverde een foutmelding op over het motortoerental signaal. Bij het opmeten van het krukas/motortoerental signaal mbv een oscilloscoop lijkt deze in eerste instantie prima te functioneren. Zie de onderstaande afbeelding.

Krukas signaal Golf 4

Echter… bij verhitting, +/- 90 graden celsius, stopt de sensor met het doorgeven van signalen. En laat dit nou net de gebruikstemperatuur zijn van een auto.

Uitlezen foutcode / auto diagnose

Met behulp van moderne uitleesapparatuur kunnen wij de computer van uw auto uitlezen op dealer-niveau. Niet altijd gaat/blijft het motormanagement lampje  branden terwijl er toch een foutcode is opgeslagen.  Toch kan deze informatie waardevol blijken als u hiermee een probleem vroegtijdig kunt signaleren en daardoor duurdere schades kunt voorkomen.

Bij ons kunt u voor slechts € 15,- euro uw voertuig eobd laten uitlezen. Hier is het wissen van de eventuele foutcodes bij inbegrepen.
Wanneer u binnen 2 weken terug komt voor een 2e diagnose, om te kijken welke foutcodes hardnekkig blijken, krijgt u 50% korting op de eobd diagnose!

check engine1

Ford Focus dynamo defect

Tijdens het rijden gaat op het dashboard van deze Ford Focus het acculampje branden. Een snelle accu/dynamo test laat ons weten dat de dynamo zijn beste tijd heeft gehad.

Wij hebben bij de klant een gereviseerde ruildynamo gemonteerd, door deze gereviseerde dynamo te gebruiken bespaart de klant ca. 50% op de nieuwprijs terwijl de dynamo als nieuw is.

IMG_20160119_102744

Renault Master dashboard

Voor een reparatie aan een Renault Master betreffende een nieuwe kachelmotor  is het noodzakelijk om het gehele dashboard en stuur te demonteren.
Hiervan enkele foto’s voor een “kijkje achter de schermen”.

IMG_20160115_130036 IMG_20160115_130024